Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ακραίoν Διός"

ενοικιαζόμενα δωμάτια Μαρούσου
Διαμονή στην Πορταριά  Το κατάλυμα  Γύρω Προορισμοί  Η Πορταριά  Επικοινωνία   

            

Κοντινοί προορισμοί…

Σε απόσταση αναπνοής από τον ξενώνα βρίσκει ο επισκέπτης ότι θελήσει: εστιατόρια, καφετέριες κάτω από τα βαθύσκιωτα πλατάνια, ταβέρνες, μπαράκια, ουζερί, αρτοποιεία, τα πάντα…

 

Περίπατοι στα πέτρινα καλντερίμια και στα μονοπάτια που περπάτησε ο Κένταυρος Χείρωνας , γυμνάζουν το σώμα και ταξιδεύουν το νου του περιπατητή προσφέροντάς του υγεία και ευεξία.

 

Μέσα στο χωριό, αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την τοποθεσία «Κάραβος» όπου το νερό σχηματίζει γοητευτικούς καταρράκτες, ενώ η πηγή «Μάνα» βρίσκεται σε απόσταση 10 περίπου λεπτών. Για τους πιο τολμηρούς συστήνεται περίπατος, μέσα στο απόλυτο φυσικό τοπίο, προς την πηγή ‘αδάμενα’. Λίγο πιο πάνω από τις πηγές, το βυζαντινό Μοναστήρι του Προδρόμου.

 

ØΣε 12 χλμ φτάνει κανείς στην πόλη του Βόλου απολαμβάνοντας τις υπέροχες ακρογιαλιές της και τα ξακουστά «τσιπουράδικα του Βόλου».

 

ØΑκολουθώντας κάποιος διαφορετική κατεύθυνση, πάλι σε 12 χλμ από το κατάλυμα, φτάνει στο χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες» που βρίσκεται στη κορυφή του Πηλίου και προσφέρει κάθε είδους υπηρεσία και διασκέδαση.

 

ØΔίνεται η δυνατότητα επίσης να επισκεφθεί κανείς σε πολύ κοντινή απόσταση το πανελλαδικά γνωστό μουσείο του Θεόφιλου.

 

 

Στα δωμάτια του Ξενώνα «Ακραίον Διός» σας περιμένει έντυπο υπό μορφή τουριστικού οδηγού, με πολλές πληροφορίες για να σας κατατοπίσει ποια μέρη αξίζει να επισκεφτείτε.

 

 

Λίγο Μακρύτερα…

 

Σε 12 χλμ από την Πορταριά μέσα από μια καταπληκτική ανηφορική διαδρομή ανάμεσα σε αγριόλευκες, οξιές και καστανιές φτάνει κανείς στο χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες» γνωστό στους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

 

Από εκεί κατηφορίζοντας έχουμε την ευκαιρία το καλοκαίρι για μπάνια σε καταγάλανες θάλασσες του Αιγαίου στις γραφικές γνωστές παραλίες του Χορευτού, του Μηλοπόταμου, Αϊ Γιάννη, Νταμούχαρη, Παπά Νερό και πολλές άλλες.

 

Η έκπληξη για τον επισκέπτη είναι το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, ένα μικρό τρένο κομψοτέχνημα του προηγούμενου αιώνα με κάρβουνο και ατμό, έργο του Ντε Κίρικο. Το τρενάκι πηγαινοερχόταν από το Βόλο ως τις Μηλιές μέχρι το 1971 και άρχισε τουριστικά να ξαναλειτουργεί το 1996. Σήμερα, το τρενάκι ξεκινά από τα Λεχώνια (σύντομα αφετηρία θα είναι ο Βόλος), κάθε Σαββατοκύριακο σε μια διαδρομή μαγευτική με τις ράγες να ξετυλίγονται ένα – δυο μέτρα από τη θάλασσα των Αργοναυτών και μετά σκαρφαλώνει ασθμαίνοντας στην ανηφόρα προς το χωριό Μηλιές ανάμεσα σε λιόδεντρα, οπωροφόρα, πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

 

Πραγματικά, ο τόπος αυτός θα σας αιχμαλωτίσει και σίγουρα θα θελήσετε να τον επισκεφτείτε πάλι.